Stress!

Idag har det varit lite mycket att stå i.
Kl: 9.45 var jag på hårateljén och fixade håret...det behövdes verkligen.
Hem och stress lagade mat och sen iväg för att träffa Heikki ang begravningen på torsdag.
Hem en sväng innan det bar iväg till Fortum med Maja...hon skulle med mormor hem en sväng, jag och Moa fortsatte upp till stallet, eftersom Moa var sjuk en av lektionerna så fick hon rida igen den idag.
Så nu äntligen är vi hemma, och barnen sover.
I morgon ska vi åka till Mora en sväng och köpa paket åt älsklingen som fyller år i morgon, och en BH åt mig...tror inte att min går att laga fler gånger. Moa vill ha CC&Lee skivan så det kanske blir an sväng till Åhléns oxå.
Det är meningen att vi ska åka till Funäs i helgen, men det blir nog att vara hemma och fixar lite innan påsk så vi blir klar innnan mäklaren ska hit och kolla.
I morgon ska jag försöka komma iväg och träna lite, får hoppas att tiden räcker till.
Men just nu ska jag bara sätta mig och slappa efter en stressig dag....och längta till påsken i funäs!!


Diskriminering?....nej!

Känner mig lite irriterad! Var en tjej som ringde och frågade på lägenheten vi har på myrmalmsvägen. Vi talade då om att vi inte tänker hyra ut till någon med små barn/barn. Så idag läste vi i hennes mammas blogg att hon tycker det är diskriminering att vi inte vill hyra ut åt någon med barn. Nu är det ju så här att vi inte satt ut någon annons eller lapp att vi vill hyra ut. Och ska man vara hyresvärd så måste man få bestämma själv till vem man ska hyra ut....eller har jag fel???
Vi tänker inte hyra ut till någon som ska bo där permanent, det räcker med typ en skolungdom som bara vill bo där något läsår. Eftersom vi ska renovera och ta bort lägenheten vid ett senare tillfälle.
Hur som helst tänker jag inte reta upp mig mer på det, är det hennes åsikt så är det.
Igår vann jag en ny telefon på tradera en Sonyericsson W910i. Längtar till den kommer.
Helgen tillbringar jag på jobbet, igår jobbade jag kväll och idag samt i morgon jobbar jag morgon.
Därför tänker jag inte bry mig så mycket om denna blogg i helgen.
Ska nu sms:a till Pean som fyller 30 år idag...gammal nej det tycker jag inte.
Grattis på 30 års dagen Pean!

Hej hopp vi hörs


Klippning!

Har inte hänt så mycket idag. En sovmorgon och sen frukost.
Moa och Maja har fått klippa sig, ÄNTLIGEN tycker dom, men bättre sent än aldrig.
Maria Nilsson gjorde brudarna så fina i håret. Moa bestämde sig för lite sne lugg, medans Maja vela ha rak lugg, resten av håret blev bara toppat. Viktigast var nog att det skulle vara färg och glitter efteråt.
Efter klippningen bar det hem för att laga mat, köttfärssås, spagetti och rårivna morötter. Och eftersom Maja inte är den lättaste att få i grönsaker så rev jag ner morötter i köttfärssåsen.
Hon vägrade att äta  morötter men åt köttfärssåsen glatt.
Idag var det sista barngympan, det är både skönt och lite tråkigt eftersom tjejerna tycker det ha varit jätte kul.
Nu sover dock dom små liven och jag har hunnit med 30 min träning med Wii Balance Board.
Känns jätte bra nu när man äntligen tagit fram brädan, det var ett tag sen jag använde den. Typ före jul någon gång, men nu ska den användas.
Nu ska jag ta mig en frukt titta på Grey´s anatomy och känna mig nyttig.
Ha en trevlig kväll!




Grubblar!

Går och grubblar över skolvalet vi ska göra nu.  Ska Moa gå på Höjden/Gläntan eller Montessori???
Ska hon gå med kompisarna från dagis eller ska hon inte??? Usch va jobbigt, tänk om man slapp välja, utan att man fick en plats tilldelad. Känner mig väldigt splittrad, hoppas Älsklingen och jag kan komma till ngn klarhet. Vi var på möte igår, fick gå runt på skolorna och titta. Men jag vet inte  vad vi ska välja...suck!
Igår putsade jag fönsterna och satt upp mina nya gardiner i vardagsrummet. Måste ju även påpeka att det inte finns en enda leksak i vardagsrummet.....SKÖNT!! Ett rum som jag kan tänka mig mäklaren kan få se. Gradinerna och "toffsarna" köpte jag på Dollar. Bra pris och inte plottriga.
I morgon är jag och tjejerna lediga, då ska dom få klippa sig. Sen är det min tur nästa vecka. Är även barngympa i morgon....sista gången. Nästa vecka fyller älsklingen år, det ska vi fria med god mat i Funäsdalen om allt går som det ska. Sol och skoteråkning hoppas jag det blir.
Nej finns det inget mer att skriva, torka som jag har i min skalle!

Ha det bra alla och karm på er!


Storstädning!

Har haft storstädning i ett av förråden på myrmalmsvägen i helgen, det blev nog en full släpvagn.
I fredags var jag på Kerstins begravning, det var ganska jobbigt. Sen kom jag på att om 2 veckor sitter jag där igen, men då på farfars begravning. Inte så upplyftande!
Efter begravningen bar det i väg till Mora för att inhandla nya bilstolar. Tjejerna fick sin vilja igenom och fick välja bilstolar...dom valde bilstolar med mycket mönster i....kan bero på att dom var bla rosa. Men det blev snyggt när dom kom in i bilen. Och tjejerna satt jätte bra i dom
Nu orkar jag inte mer idag!

Ha det bra alla!



En lugn dag i hemmet!

Dagen har varit väldigt lugn. Skulle städa men sköt upp det och sen kom Åsa och fikade lite....så då slapp jag ju städa!
trevligt med lite sällskap. Har varit på barngympa nu på kvällen, barnen tycker det är så roligt, men nu är det bara en gång kvar. Var in på tradera i går kväll och bjöd på lite nya kläder åt tjejerna. Moa fick en kjol... "fem myror är fler än fyra elefanter". Sen går det ut lite auktioner några dagar framöver. Jag la bud på en ny mobil eftersom min är så jäkla kass.
I morgon bär det nog iväg till Mora och köpa kläder till begravningen på fredag. ( till min kära arbetskamrat Kerstin).
Behöver ju även kläder till farfars begravning så jag ska se om jag hittar något bra jag kan ha på båda begravningarna.
I morgon kväll kommer min älskling hem....ska bli så skönt att få hem honom. Moa ska på kalas i helgen till Tiara. 
Och vi ska träffa Pean för att prata om myrmalmsvägen, det ska på ny panel och nya fönster. Sen ska vi nog prata om ett nytt kök. Eftersom Peter jobbar borta hela veckorna så är det bättre att ta hjälp av snickare, Annars ska han komma hem på helgerna och jobba ihjäl sig., och det vill jag ju inte. Så vi ska se vad Pean säger nu då, vad han kan tänka sig att göra. 

Ha det bra!




Känns bättre!

Idag känns allt lite bättre. Har varit på begravningsbyrån med mamma idag och planerat farfars begravning. Det känns skönt att ha gjort det nu. Nu är det bara själva begravningen kvar. Efter planeringen åkte vi och köpte en tårta och lite choklad till personalen på furuvägen, som tack för bra omvårdnad av farfar. Dom har varit underbara!
Sen bar det iväg på Dalgatan 118 där vi åt lunch, det hade jag gärna gjort varje dag om ekonomin hade tillåtit det....är ju inte så billigt att äta ute varje dag.
Tog sedan en sväng hem till mamma innan vi hämtade upp barnen på dagis och for en sväng runt Rämma.
När vi kom hem på gården så vela Moa följa mormor hem, och det fick hon. Maja och jag gick in och mös ett tag, sen åkte vi till väsa och åt lite makaronpudding. Moa talade om direkt när jag öppnade bildörren att hon skulle åka med mormor hem och inte med mig. Alltså var det inte så populärt att vi kom. Så vi åt och sen åkte vi hem igen och Moa stannade kvar och var mormor och morfars lilla tös.
Så mycket mer har det inte hänt idag.

 Tack för tankarna och kramarna jag fått!!

Kram på er!



Saknaden!

Saknaden är stor, igår kväll somnade min älskade farfar in. Nu är han hos farmor och pappa.
Han har det jätte bra, istället för att ligga i en säng och inte orka något.
Men det känns jätte tungt och tårarna bara kommer.
Idag har vi flyttat ut alla hans saker från äldreboendet och i morgon ska vi träffa Siv och planera begravningen.....så snabbt tänker säkert några som läser detta. Men varför ska man dra ut på det. Hur det än är så är det lättare att lägga det bakom sig när man fått allt gjort. Varför inte passa på när man redan känner sig tom och ledsen.
Jag hoppas allt går fort och att man kan gå vidare, för nu kommer tårarna bara, kan gå jätte bra länge men sen börjar dom bara rinna ner över kinderna.
Tur att man har tjejerna som vill ha mycket uppmärksamhet, så man har något annat att tänka på.
Peter har varit hemma idag. Så han och svärfar har hjälpt mig och mamma med farfars möbler idag, känns skönt att det är gjort. Skönt att han kunde vara hemma och vara ett stöd idag, man behöver verkligen någon som bara kan komma och ge den där kramen vid rätt tillfälle. Nu återstår begravningen och sen får man ta siktet på något roligt.....påsken.
Ha det bra alla!


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Marie!


Utmaningens regler!Kopiera detta till din blogg, utmana 4 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika). Lycka till!

1. Vad heter du?: Camilla
2. Ett ord på fyra bokstäver: Café
3. Flicknamn: Carolina
4. Pojknamn: Calle
5. Yrke: Copywriter
6. Färg: Ceris
7. Klädesplagg: Cape
8. Mat: Crepes
9. Sak i badrummet: Creme
10. Plats/stad: Californien
11. En orsak att vara sen: Cykelpunka
12. Något man skriker: Come on!!!
13. Film: Crocodile Dundee
14. Något man dricker: Coca cola
15. Band: Coldplay
16. Djur: Chimpans
17. Gatunamn: Centralgatan
18. Bil: Chevrolet
19. Sång: Carina
20. Känd person: Charlie Sheen

Jag utmanar: Linda, Cilla, Maria och Mojje

Inte så mycket!

Idag har det inte hänt så mycket. Har städat lite mer i tvättstugan. Och gjort ren diskmaskinen, som svämmade över och det började att rinna skum över golvet. Älsklingen kom hem tidigt idag, härligt! Det är så tråkigt när han är borta hela veckorna. Men nu är han äntligen hemma och nästa vecka kommer han hem på torsdag,
så då får vi lite mer tid med varann.
Vi tog en sväng ner på bygglagret idag, så nu har vi valt tak till Majas rum.
Imorgon ska jag jobba och sen ska jag ta en sväng ner på Myrmalmsvägen och slipa väggarna. Efter det är det bara att lägga på ett nytt lager med spackel. Inte det roligaste man kan göra, men det måste ju göras. Längtar tills det är dags att välja tapeter. Det kommer att bli så bra när det är klart. Tjejerna ska få ta med sig skotern ner i morgon tror jag, en perfekt gård att köra på.
Nästa vecka på fredag ska jag på begravning till min f.d arbetskamrat som gick bort för någon vecka sedan, usch det kommer att bli jobbigt. Efter det bär det iväg för att köpa nya bilstolar till tjejerna.
Eftersom jag ska jobba i morgon bitti så är det bara att gå och lägga sig, annars kommer jag inte att orka upp. Har jag tur så blir det en lugn dag på jobbet, ska jobba med Anette och då brukar det gå jätte bra.
Ha en bra kväll alla!


Städning!

Denna dag har gått åt till att städa min jätte stökiga tvättstuga. Blev lite kvar som jag ska ta hand om i morgon.
På em kom Marie och barnen och hälsade på en sväng, det blev fika och barnen lekte snällt. Oscar var lite trött så han roade sig med 2 fyrhjulingar hos oss i köket. Tack för det trevliga besöket, vi måste träffas snart igen.
Efter att Marie och barnen åkt hem så blev det matlagning.....panerad torsk och potatismos.
Tjejerna bänkade sig framför tv kl 18.00 och Maja somnade sött i soffan till barnprogrammet.
När Moa borstat tänderna kom frågan....snälla mamma får jag sova i din säng, den är så skön. Och självklart så svarade jag ja. Finns det något mysigare än en liten dotter som ligger och sussar gott när man går och lägger sig? Tror inte det! Själv hamnade jag vid datorn och tradera!
Fick idag en inbjudan om informations möte om förskolorna Montisori och Gläntan/Höjden, nu är det alltså dags att bestämma vilken skola man vill att Moa ska gå i dom närmaste  7 åren(förskolan-6:an). Känns lite jobbigt, hade gärna haft henne på dagis ett tag till, hon börjar bli så stor. Tycker nyss att hon började dagis, tiden går allt för fort. Min lilla Moa är på väg att bli en stor tjej. Tänk om man kunde stoppa tiden ett tag. Dags att krypa till sängs och lyssna på en sussande Moa. Ha det bra och sov gott alla!


Ledig i två dagar, men en massa jobb här hemma!

Sitter här hemma och känner att det ska bli skönt att vara ledig i två dagar nu.
Pratade med en mäklare igår och han kommer att komma hit strax efter påsk, så nu MÅSTE jag börja städa ur tvättstugan, och jag MÅSTE börja i morgon. Annars kommer jag bara att skjuta på det och sen är det bara en dag kvar helt plötsligt. Skulle behöva köpa nå ny panellängder till vardagsrummet, dom jag har är så mörka, vill ha nå vita eller ljusa när det ska käppas kort. Så i morgon när jag vaknar ska jag ta med mig en sopsäck och en kartong in i tvättstugan, sen blir det röjning på hög nivå.
Sen kanske det blir en sväng ner på Ulla´s och kolla på gardiner.  Helst skulle man ju ha lånat gardiner av någon, men eftersom jag behöver fem lika så kan det bli svårt. Får hitta några som kan tänkas att passa även på myrmalsvägen. Kanske det blir att köra ner lite mer saker som jag vet att vi inte behöver här hemma innan flytten.
Nej nu ska jag kolla på Grey´s.
Ha det bra alla!

Latar mig i soffan!

Latar mig i soffan efter en dag på jobbet och i stallet. Helgen har varit ganska lugn. På lördagen bakade jag och mamma kavelgris och på söndagen blev det en sväng till Myrmalmsvägen.
Miniskotern står nu i vårat garage, tänk att den gick in i garaget som är så stökigt.
Tjejerna blev såååå glada när dom kom hem från potatisskalningen hos mormor i fredags.
Så på lördagen blev det självklart skoteråkning här på gården......och lite på våran lilla väg.
Det kommer att bli jätte bra när vi flyttat till Myrmalmsvägen, då har vi en stor gård som tjejerna kan åka både miniskoter och fyrhjuling på.......och staket runt hela gården, perfekt!!
Idag har jag varit och kollat på vad vi ska ha för tak i Maja´s sovrum, har två olika tak att välja på. Så nu får Peter hjälpa mig att bestämma.
Har haft ett härligt sendrag nu på kvällen, så nu kommer frågan Varför har man sendrag????
I morgon efter jobbet ska jag ringa och prata med mäklaren....som jag skulle ha gjort för några veckor sen.
Nu blir det inget mer idag!

God natt och sov gott!!!!!

  

Kommit hem fr jobbet!

Äntligen börjar denna dag ta slut, har kommit in i en trött period. Hade det gått så hade jag legat i sängen en hel dag eller kanske två. Bara ligga och slappa.....skönt!!!!  Skulle faktiskt behöva en dag utan barn och bara tänka på mig själv. Tror inte att det går en hel dag utan att det blir något gräl här hemma. Nyss har vi haft en dispyt där Maja har ritat på Moa´s vägg. Och direkt man blir arg så ska det gråtas. Nej nu snart ska nog jag åka iväg och jobba några veckor och Peter får vara hemma med bråkande barn. Jag vet att  Peter inte tycker det är kul att få lov att åka iväg på jobb varje vecka, och inte få vara hemma med familjen. Men ibland skulle det allt vara skönt. Sen blir tjejerna som ljus och man skulle inte alls kunna tänka sig att vara ifrån dom. Hur det än är så är dom våra ÄLSKLINGAR, och det bästa som finns. Jag älskar er, min familj, skulle inte kunna leva utan er!
Igår var det hasaloppet, Moa och Maja var så duktiga att åka skidor. Moa tog långa sträckan och Maja tog korta. Tack Mamma att du följde med och hjälpte mig.
Sen bar det iväg till jobbet. Fick en elev som ska vara med mig i 6 veckor, verkar vara fart i henne så det kommer att gå jätte bra. Ikväll kommer Peter hem och i morgon åker han och hämtar en miniskoter till tjejerna, hans morbror Sören har varit iväg och hämtat den i Sundsvall så Peter ska åka till Ljusdal och hälsa på en sväng i morgon. Synd att en annan måste jobba. Efter jobbet ska jag åka till mamma och skala potatis som vi ska ha till kavelgris baket på lördag. Nej nu måste jag laga lite mat åt mina hungriga älsklingar, Sen ska jag bra vänta och längta tills min stora älskling kommer hem från Vansbro.
Kram på er alla!                                                                        
                                                                                      
                        

Ledig och godissugen!

Har varit på lediga sidan idag!
Har inte gjort så mycket idag. Varit ner på myrmalmsvägen en sväng och prov slipat lite.
Värsta nysatackerna när jag slipade. Sen har vi varit och handlat, så nu är man lite fattigare. Har bla handlat till lördag, ska baka kavelgris med min kära mamma. Det är dags att fylla på lite i frysen.
I morgon ska jag jobba kväll med Anette.
Nu har jag inte ätit godis på typ 1 månad, känns jätte bra men nog finns suget där ibland.
Så i mitt kök finns det en stor fruktkorg med färsk ananas, apelsiner, äpplen, bananer och lime.
Men ibland så skulle man allt kunnat stoppa i sig en stor chokladkaka, men det ska jag inte göra.
Så tack Marie för tipset med jordgubbar, kom gärna med fler, alltid bra att ha när suget kommer.
I morgon ska jag köpa jordgubbar och pröva ditt tips. Sitter nu och kollar på Desperate housewives.
Moa var lite hängig nu på kvällen, hoppas verkligen att hon inte har feber i morgon, har inte lust att vara hemma med sjuka barn längre. Det är jätte mysigt att vara med tjejerna, med ibland är det skönt att gå på jobbet oxå.
Sen är det ju hasaloppet i morgon, och det har Moa verkligen sett fram emot att vara med på.
Nej nu ska jag snart dyka ner i sängen, där jag har sällskap av Moa...."snälla mamma kan jag få sova i din säng", hur säger man nej till det??
Ha det bra alla!


Tjejerna när vi var på kolmården sommaren -08

Jobbat ännu en helg!

Idag känner jag verkligen att jag jobbat helgen, jag känner mig trött och hängig.
Igår skulle vi ha kollat på en miniskoter, det var en kille som hörde av sig och vela sälja skotern.  När vi hade varit och tagit ut pengar och väntade på att han skulle höra av sig så skickade han ett sms där det stog att han inte visste om dom skulle sälja den längre. Så idag ringde Peter till honom och frågade hur det blev, och nu skulle dom inte sälja den....Suck! Är man inte säker så behöver man inte höra av sig.
Jaja det är bara att leta vidare.
Idag har Peter varit hemma med Maja, hon är nu feberfri så på onsdag blir det dagis. Innan dom börjar på onsdag så ska vi på hasaloppet. Eftersom jag jobbar em så kan dom inte följa med dagis, så då är det bara att följa med.
I morgon är jag LEDIG, ska bli skönt känner jag. Ev ska jag åka ner på myrmalmsvägen och slipa lite. Idag har Peter varit dit och gjort en ny vägg mellan Moa´s rum och mysrummet. Nu märks det att det går framåt.
Har varit till farfar i helgen och han är inte alls pigg, det palliativ vård på honom och det känns inte alls roligt. Min kära farfar. Får hoppas att han klarar sig igenom detta. Men för hans skull så hade det varit bättre för honom att få somna in och inte vakna mera. Nej nu måste jag sova. Ha det bra alla!
Och är det någon som vet någon barnskoter som ska säljas så hör gärna av er.

http://www.janssen-cilag.se/disease/detail.jhtml?itemname=palliative_care_about&product=none





RSS 2.0